Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük Borsa yatırım fonu olan SPDR S&P 500 ETF’sinden geçen hafta 6,6 milyar dolarlık çıkış yaşandı. Fondan en son Nisan ayında bu kadar büyük bir çıkış yaşanmıştı.

ABD borsaları Fed’in varlık alımı azaltımı planını duyurması ve Ekim ayına ilişkin istihdam verilerinin güçlü gelmesiyle Haziran ayından bu yana en büyük haftalık yükselişini kaydederken 2 hafta önce art arda beş haftayı kazançla kapatmıştı.

En son Ağustos 2020’de bu kadar uzun bir kazanç serisi yakalayan S&P 500 Endeksi, o dönemin ardından art arda dört haftayı da kayıpla kapatmıştı.

Teknoloji hisselerinin ağırlıkta olduğu Nasdaq 100 Endeksi perşembe günü rekor tazelerken teknik göstergeler endeksin aşırı alındığına işaret ediyor. 14 günlük görece güç endeksi 70 seviyesinin üzerine tırmanarak Nasdaq’ın aşırı alım bölgesinde bulunduğunu gösteriyor.

Nasdaq 100 yıl başından bu yana yüzde 28 yükselirken S&P 500 Endeksi yıl başından bu yana yüzde 25 yükseliş kaydetti. Nasdaq 100 Eylül ayında aşırı alım bölgesine yükseldikten sonra yüzde 8’e yakın düşüş kaydetmişti.