Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Sanayi metalleri "teşvik beklentileri" ile yükseliyor

Sanayi metalleri "teşvik beklentileri" ile yükseliyor

  • Sanayi metalleri tüm dünyada merkez bankası teşviklerinin artacağı yönündeki beklentilerle yükseliyor

Giriş: 19 Mart 2015, Perşembe 15:04
Güncelleme: 19 Mart 2015, Perşembe 15:28

Bakır, dünya genelinde teşvik önlemlerinin ekonomileri destekleyeceği söylentileri ile birlikte sanayi metallerinin değer kazanması sonrası, bir haftanın en büyük yükselişini kaydetti.

Merkez bankaları bu yıl teşvik önlemlerini artırıyor. İsveç'in dün faiz indirimine gitmesinin ardından bugün de İsviçre ve Norveç merkez bankaları karar açıklayacak. Dünyanın en büyük metal kullanıcısı Çin'de hisse senetleri yatırımcıların teşvik önlemlerinin büyümeyi canlandıracağına dair beklentileri sayesinde yükselişi 7. güne taşıdı. ABD Merkez Bankası Fed ise dün faiz beklentilerini düşürdü.

Londra'da bulunan Societe Generale Newedge Asya Emtia Bölüm Başkanı Richard Fu "Çoğu merkez bankası teşvikten yana bir tavır alıyor. Bu da sanayi türü emtiaya olan talebi artırmalı" diye konuştu.

Üç ay vadeli bakır kontratları yüzde 2.2 yükselerek, Londra Metal Borsası'nda yerel saatle 10:11'de metrik ton başına 5,797 dolar oldu. Aluminyum, nikel ve çinko da en az yüzde 1 değer kazandı.