Bloomberg HT Haberler Sert yaptırımlarla karşılaşan Putin ekonomi zirvesi yapacak
HABERLER

Sert yaptırımlarla karşılaşan Putin ekonomi zirvesi yapacak

  • Rusya'nın Ukrayna işgaline karşı Batı dünyasından sert ekonomik yaptırımlar gelirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ekonomi kurmaylarıyla bir araya geleceği belirtildi.

Giriş: 28 Şubat 2022, Pazartesi 14:18
Güncelleme: 28 Şubat 2022, Pazartesi 14:29

Ukrayna'nın Belarus sınırında Rusya-Ukrayna müzakere görüşmeleri sürerken Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov'dan yaptırımlara ilişkin yanıt geldi.

Peskov, "Putin, Batı'nın yaptırım kararlarından sonra ülkede oluşan ekonomik durumu, bugün ekonomi kurmaylarıyla görüşecek." açıklamasında bulundu.

Yaptırımların sorunlu olduğunu söyleyen Peskov, "Bunların ciddi sorunlu yaptırımlar olduğunu ancak Rusya'nın zararı talep etme potansiyeli var" dedi.

Batı'dan sert ekonomik yaptırımlar

Rusya’nın başkent Kiev dahil Ukrayna’ya geniş çaplı saldırıda bulunması batı ülkelerini Rusya Merkez Bankası ile işlem yasağı ve swift sisteminden çıkarılmanın da dahil olduğu sert ekonomik yaptırımlara yönlendirirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de yaptırımlara nükleer caydırıcı güçlerini alarm durumuna geçirerek karşılık verdi.

Hafta sonu alınan karara göre Batılı devletler bir dizi Rus bankasını, bankalar arasında trilyonlarca dolarlık işlemin gerçekleştirilmesinde kullanılan swift mesajlaşma sisteminden çıkarılması konusunda anlaştı. Karar sonrası Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Rusya Merkez Bankası ile tüm işlemlerin yasaklanmasında anlaşıldığını duyurdu.