Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

Enerji devleri, elektrikli araç şarj sistemlerine yatırımlarına hız verdi. BP, Total ve EDF'in ardından bir diğer enerji devi Shell’in ABD iştiraki Shell USA, elektrikli araç şarj şebekesi operatörü Volta'yı 169 milyon dolara satın alıyor.

2023'ün ilk yarısında tamamlanması beklenen satın alım nakit işlemle gerçekleşecek. 2021 yılında özel amaçlı bir satın alma şirketi ile birleşerek halka açılan Volta, reklama dayalı bir iş modeline sahip. Şirket, şarj cihazlarını elektrikli araç sürücülerinin pillerini ücretsiz olarak şarj edebilecekleri alışveriş merkezlerine ve marketlere yerleştiriyor. Şarj cihazları, perakendecilerin ve tüketim malları şirketlerinin elektrikli araç kitlesine ulaşmak için reklam yapabileceği bir alan olan büyük medya ekranlarına sahip.

Volta CEO’su Vince Cubbage yaptığı açıklamada “Bu işlem hissedarlarımız için değer yaratıyor ve istisnai çalışanlarımıza ve diğer paydaşlarımıza açık bir yol sağlıyor.” dedi.

Günümüzde elektrikli araçlara olan talep arttıkça elektrikli araç şarj altyapısına yatırım yapan enerji şirketlerinin son örneği, Shell USA. Hatırlanacağı üzere BP, Total ve Fransız enerji şirketi EDF'de elektrikli araç şarj sistemlerine yatırım yapan şirketler arasında yer alıyor.