Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

Secure Future CEO’su Cem Kotanoğlu, siber suçların oluşturduğu ekonominin toplu bir şekilde değerlendirildiğinde yaklaşık 6 trilyon dolar ile ABD ve Çin’den sonra dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi haline geldiğini söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Sefer Yüksel’in hazırlayıp sunduğu Finansal Teknoloji programına konuk olan Kotanoğlu, 2026 yılı sonuna kadar bu rakamın 10 trilyon doları geçmesinin beklendiğini belirtti. Bu rakamın saldırının oluşturmuş olduğu maliyet olduğunu belirten Kotanoğlu, “Bunun karşı tarafında da bir savunma tarafı var. Savunma için de harcanan rakam yaklaşık 300 milyar dolarlara çıkıyor” dedi. Türkiye siber güvenlik pazarının şu anda 250 milyon dolar seviyelerinde olduğunu ifade eden Kotanoğlu, bu rakamın 2-3 yıl içinde 300 milyon doları geçmesinin beklendiğini söyledi.

‘Siber güvenlikte her sektörün öncelikli ihtiyacı farklı’

Finans, e-ticaret, enerji, telekomünikasyon, perakende gibi bir çok farklı sektörden şirketlerin iş ortakları arasında olduğunu belirten Kotanoğlu, her sektörün farklı ihtiyaçları olduğunun altını çizdi. Bugün bir banka ile enerji şirketinin benzer ihtiyaçları olabileceği gibi çok farklı ihtiyaçlarının da olduğunu ifade eden Kotanoğlu, “Örneğin enerji sektöründe scada güvenliği birinci öncelik iken bankacılık tarafında finansal verileri korumak öncelikli olabilir. Biz burada müşterimize gitmeden önce onların ihtiyaçları üzerine ciddi çalışmalar, analizler yapıyoruz. Sektöre özel siber güvenlik çözümlerimiz var” dedi.

‘Küresel pazarda siber güvenlik alanında en büyük 5 firmadan biri olmak istiyoruz’

Secure Future’ı Türkiye’deki siber güvenlik sektörüne yön vermek amacıyla 6 yıl önce kurdukları nı belirten Kotanoğlu, sektörde 2 yıl üst üste yılın en hızlı büyüyen siber güvenlik şirketi seçildiklerini ifade etti. Pazarda en büyük 3 oyuncudan biri olduklarını belirten Kotanoğlu, sadece Türkiye’de değil, uluslararası arenada da başarılı olduklarını kaydetti. Kotanoğlu, “Örneğin veri tabanı ve uygulama güvenliği pazarının sektör lideri olan Imperva’nın sadece Türkiye’de değil Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’daki en büyük iş ortağı seçildik. Türkiye’den çıkan bir firma olarak önümüzdeki 5 yıllık hedefimiz küresel pazarda siber güvenlik alanında en büyük 5 firmadan biri olmak istiyoruz. Öncelikle Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan gibi Türkçe konuşan ülkeleri baz aldık. Bakü’de şu an ofisimizi açtık. Sonraki hedefimizde de diğer ülkelerde ofislerimizi açacağız. Bir sonraki aşamada da önce Doğu Avrupa’dan başlamak üzere batı ülkelerinde de ofislerimizi açarak küresel bir siber güvenlik sağlayacısı olma hedefimiz var” diye konuştu.