Bloomberg HT Haberler Şimşek: Yurt dışından kaynak akışı başladı
HABERLER

Şimşek: Yurt dışından kaynak akışı başladı

  • Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yurtdışında yatırımcılarla yapılan toplantıların ardından kaynak akışının başladığını söyledi

Giriş: 03 Haziran 2018, Pazar 11:35
Güncelleme: 03 Haziran 2018, Pazar 11:35

Para politikası ile ilgili endişelerin büyük ölçüde giderildiğini belirten Şimşek, Londra'da yatırımcılarla yapılan toplantıların ardından kaynak akışının da başladığını söyledi.

Kanal 7'de konuşan Şimşek, şunları söyledi:

* Popülizm aslında bir tuzak. Herkes bilir beni prensip olarak ülkenin kendi imkanları içinde yoluna devam etmesini tercih etmişimdir. 2015'te olay sadece anamuhalefetin emekli konusu değildi. O gün bütün beyannameleri incelemiştik 180 milyara yakın bir vaat vardı. O günün şartlarına büyük rakamdı.

* Bizim hükümet 27-30 milyar arası bir paket açıkladı, milli gelirin yüzde biri bile değil.

* Vergiyi artırmadan tabana yayarak reform tasarısı Meclis'te.

* Yapılandırma ve imar barışı para getirecek tek seferlik şeyler. Benim söylediklerim kalıcı düzeltmeler.

* Muhalefetin vaatleri milli gelire yüzde 8-9'a denk gelirken, Ak Parti'nin vaatleri ise yüzde bire bile denk gelmiyor.

* Türkiye'de yaşayan 81 milyon hane halkının borçları milli gelire oranı yüzde 18. Özel sektörün borcu milli gelire oranı yüzde 68