Advertisement
HABERLER ABONE OL

Şişecam'ın geçen yılın son çeyreğinde net dönem kârı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 36,7 oranında artarak 745,6 milyon TL oldu. Şirketin dördüncü çeyrekteki satış gelirleri 6.708 milyon TL olarak gerçekleşerek yıllık yüzde 38,5 oranında artarken, brüt kar yüzde 43,0 oranında yükseldi ve 2,19 milyar TL'ye çıktı.

Şirketin 2020 karı yıllık yüzde 12 artışla 2,138 milyon TL'ye yükseldi.

Şirketin bilançosunu değerlendiren Garanti BBVA Yatırım beklentiden daha güçlü gelen dördüncü çeyrek sonuçlarının olumlu olduğunu belirtti.

Oyak Yatırım beklenenden daha iyi gelen operasyonel performansa ek olarak, düşük sayılabilecek yüzde 7 efektif vergi oranı ve çeyreklik bazda azınlık paylarında yaşanan 69 milyon TL’lik erimenin, şirketin beklentilerden oldukça güçlü net kar açıklamasında önemli bir rol oynadığını belirtti.

"Son çeyrekte elde edilen güçlü nakit akışı sayesinde, Şişecam’ın net borcunda %20 oranında bir azalma yaşandığını hesaplıyoruz." yorumuna yer veren kurum Şişecam için 10.40TL/hisse hedef fiyatını ve “Endeks Üzeri Getiri” tavsiyesini koruduklarını kaydetti.