Şişecam'dan yeni fırın yatırımı
Şişecam, faaliyetlerini 4 fırın ile sürdüren Eskişehir cam ambalaj üretim tesisine işletme sermayesi dahil yaklaşık 84 Milyon Euro yatırım bedeli ile 2023 yılında devreye alınmak üzere 155 Bin Ton/yıl net üretim kapasiteli yeni bir fırın yatırımı gerçekleştireceğini duyurdu.
Şişecam, Eskişehir'deki fabrikası için yeni fırın yatırımı kararı aldı.
Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada Türkiye cam ambalaj ürün talebinde süregelen artış ile Avrupa pazarında kaydedilen ılımlı yükseliş trendinin devamlılığına işaret eden piyasa dinamikleri ışığında Şişecam Eskişehir Fabrikası'nın cam ambalaj üretim üssü statüsünün güçlendirme kararı alındığı belirtildi.
Açıklamada bu karar doğrultusunda, halihazırda faaliyetlerini 4 fırın ile sürdüren Eskişehir cam ambalaj üretim tesisine işletme sermayesi dahil yaklaşık 84 Milyon Euro yatırım bedeli ile 2023 yılında devreye alınmak üzere 155 Bin Ton/yıl net üretim kapasiteli yeni bir fırın yatırımı gerçekleştirileceği duyuruldu.
Bu yatırım sonucunda Türkiye'de kurulu üretim kapasitesi 1.5 Milyon Ton/yıl'a yükselecek, Macaristan yeni tesis yatırımının tamamlanmasıyla da Şişecam'ın küresel cam ambalaj üretim kapasitesi 3,2 Milyon Ton/yıl seviyesine ulaşacak.
Kırman: İvmelenen cam ambalaja talebine cevap vermemizi sağlayacak
Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kırman, söz konusu yatırıma ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu yıl Haziran ayında, Macaristan’da gerçekleştirme kararı aldığımız yıllık 330 bin ton üretim kapasitesine sahip yeni green-field tesis yatırımımız ile de cam ambalaj alanında Avrupa pazarındaki varlığımızı güçlendirecek önemli bir adım attık. Bu yatırım ile Avrupa’daki üretim ayak izimize cam ambalaj alanını da eklemiş olduk. 2023 yılında operasyona başlamasını ve 2025 yılı itibariyle tam kapasiteye ulaşmasını hedeflediğimiz yeni tesis yatırımımız ile 3 milyon tonu aşacak global cam ambalaj üretim kapasitemiz, Eskişehir’de gerçekleştireceğimiz son yatırım kararımız ile 3.2 milyon tona ulaşacak. Artan kapasiteler, küresel salgın sürecinde daha da yükselen sağlık ve hijyen bilinci doğrultusunda ivmelenen cam ambalaja talebine cevap vermemizi sağlayacak.”