Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

SkyBridge Capital'e göre, altın, Fed'in faiz indirimleri ile birlikte daha da ralli yapabilir. Kuruluş, 2011'de altından çıktıktan sonra ilk kez bu metale yatırım yapmayı değerlendirdiğini de kaydetti.

SkyBridge Capital eş baş yatırım yetkilisi ve kıdemli portföy yöneticisi Troy Gayeski, "Önümüzdeki 6-18 aylık dönemde, bu seviyelerden 1,500 dolara kadar önemli bir direnç yok" dedi. Metal en son bu seviyede Nisan 2013'te işlem görmüştü ve Çarşamba günü ons başına 1,406.03 dolar seviyelerinde seyrediyordu. Gayeski, olası alımları işaret ederek, "Nihayet altına tekrar ciddi bakıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Yatırımcılar, doların zayıflaması ve Fed'in soğuyan küresel ekonomi ortamında parasal gevşemeye açık olduğunu işaret etmesinin ardından altına yöneldiler ve bunun sonucu fiyatlar 2013'ten bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları altı yılın en yüksek seviyesine tırmandı ve Türkiye, Rusya, Çin ve Kazakistan merkez bankaları da altın varlıklarını artırdı. Geçen yıl dört kez faiz artırımına giden Fed bu ayın sonunda politika toplantısını gerçekleştirecek ve traderlar Fed yetkililerinin borçlanma maliyetlerini son 10 yılda ilk kez düşürmesini bekliyor.

Gayeski, "Biz bu yıl 25 ila 50 baz puan faiz indirilmesini bekleyen kamptayız," dedi ve denizaşırı verilerin çok kötü olduğunu, ABD imalat sektörünün aksadığını ve ABD hizmet sektörünün yavaşladığını, ancak ABD işgücü piyasasının halen çok sağlıklı olduğunu sözlerine ekledi.

SkyBridge'in yanında diğer bazı kurum ve yatırımcılar da altında yükseliş bekliyor. Ünlü yatırımcı Mark Mobius altının 1,500 dolar ile zirve yapabileceğini kaydederken, Goldman Sachs Group Inc. 12 aylık altın fiyat tahminini Haziran'da yüzde 3.5 artırarak 1,475 dolara çıkardı. 9.5 milyar dolarlık bir fonu yöneten SkyBridge 2011 yılının Kasım ayı sonunda altından çıkmıştı.