Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Deutsche Bank'ın Rus Rublesi ve Güney Afrika Randı karşısında Türk Lirası alım tavsiyesi vermesinin ardından Societe Generale de rand karşısında lira uzun tavsiyesinde bulundu.

Londra'da bulunan gelişen piyasalar stratejisti Phoneix Kalen'in müşteri notunda Türkiye'nin küresel faiz avı ve ekonomik dengelenmeden fayda sağlayacağı belirtildi.

Kalen, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının Türkiye'ye etkisinin sınırlı olduğunu ve Türkiye'ye yönelik ABD yaptırımı riskinin de savuşturulduğunu ekledi.

Güney Afrika'nın mali baskılara karşı kırılgan olmayı sürdürdüğünü ve tırmanan ticaret anlaşmazlığının etkisinin yüksek olduğunu belirten SocGen stratejisti, randı destekleyecek bir para politikasının olmadığının altını çizdi.

Bankanın TL/rand paritesinde hedefi 3.2428, zararı durdur emri 2.4924 seviyesinde bulunuyor.

"Dolar/TL 'de hedef 4.7026" 

Ayrıca Kalen'in notuna göre banka, dolar/TL kurunda kısa pozisyon tavsiyesi verdi. Bankanın tavsiyesine göre dolar/TL'de hedef 4.7026, zararı durdur emri ise 5.8091 seviyesinde bulunuyor.

Kalen'in raporunda yüksek faizin jeopolitik veya Merkez Bankası'nın bağımsızlığına ilişkin endişelerin dengelenmesine yardımcı olabileceği belirtildi.

Notta, "İyileşen enflasyon görünümü, sert faiz indirimlerine rağmen Türk varlıklarını reel faizlerle hala cazip kılıyor." ifadesi yer aldı.