SPK'dan Ali Karakaya'ya 682 bin TL ceza
-
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Ali Karakaya'ya Petkim hisse senedinde gerçekleştirdiği işlemler nedeniyle 681 bin 856 lira idari para cezası verdi
SPK'nın Haftalık Bülteninde yer alan duyuruya göre, Ali Karakaya'nın Petkim Petrokimya Holding A.Ş hisse senedi piyasasında gerçekleştirdiği işlemlerin incelenmesi sonucunda, özel durum açıklamalarının bildirim şekli hükümlerine aykırı olarak İMKB'ye özel durum açıklamasında bulunmadığı tespit edildi. Bu çerçevede Karakaya hakkında 2009 ve 2010 yılına ilişkin idari para cezalarının üst sınırı dikkate alınarak, sözkonusu aykırılıklar için toplam 681 bin 856 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.
SPK, Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş'nin halka arza aracılık yetki belgesi almak üzere Kurula yapmış olduğu başvuruya olumlu yanıt verirken, EVG Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin menkul kıymetler yatırım ortaklığı statüsünden çıkmasına da onay verdi.
Işıklar Yatırım Holding A.Ş'nin Ege Kraft Torba Sanayi ve Ticaret A.Ş'yi devralmasını olumlu karşılayan SPK, Yalçın Demirsoy hakkında daha önce verilen bağımsız denetim faaliyetinde bulunma yasağını da yasaklama kararı üzerinden 2 yıl geçmesi ve mevcut durumda herhangi bir inceleme bulunmaması nedeniyle kaldırdı.