Advertisement

Avrupa’daki temsilcimiz Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi’ndeki beşinci maçında deplasmanda karşılaştığı Real Madrid’e 104-84 yenildi.

Maça hızlı başlayan Real Madrid, Suarez ve Fernandez’in basketler bulurken Anadolu Efes ise ilk sayısını Sinan Güler ile buldu. Hücumlarda etkili olan ev sahibi ekip üst üste sayılarla ilk bölümlerde farkı açarken beşinci dakikayı 14-4 üstün geçti. Hücumda etkisiz kalan Anadolu Efes ise Cenk ve Savanovis’in basketleriyle farkı kapatmak istedi. Real Madrid maçtaki ilk periyodu ise 24-18 önde kapadı. İkinci periyoda iki takımda hücumda tutuk başladı. Bu periyotta Sinan ve Kerem ile basketler üreten temsilcimiz ilk bölümlerde farkı 3 sayıya kadar indirmeyi başardı (30-27). Hücumdaki etkinliğini yeniden arttıran İspanya temsilcisi Ibaca ve Carrol ile sayılar bulurken farkı yeniden açtı. Hücumda etkisiz kalan Anadolu Efes savunmada da başarılı olamayınca fark açıldı ve Real Madrid soyunma odasına 50-36 önde girdi.

Üçüncü periyoda 7-0’lık seri ile başlayan ev sahibi skoru 57-36’ya getirdi. Temsilcimiz periyottaki ilk basketini ise Ersan’ın faul atışı ile elde etti. Hücumda etkisiz kalan lacivert beyazlılar rakibine engel olamazken fark 20 sayıya çıktı (63-43). Farklı üstünlüğünü periyot sonuna kadar devam ettiren Real Madrid son periyoda ise 81-62 geride girdi. Son periyotta hızlı başlayan Anadolu Efes üst üste basketlerle farkı hızla azaltırken skoru da 83-76’ya getirmeyi başardı. Savunmasını sertleştiren Real Madrid ise farkın daha fazla kapanmasına izin vermedi. Üst üste basketlerle farkı yeniden açan Real Madrid karşılaşmadan ise 104-84 galip ayrıldı.


SALON: Madrid Caja Magica

HAKEMLER: Luigi Lamonica, Matej Boltauzer, Petri Mantyla

REAL MADRİD (104): Ante Tomic 9 (6 ribaund, 2 asist), Rudy Fernandez 14 (2 ribaund, 3 asist), Jorge Sainz 3, Carlos Suarez 15 (5 ribaund, 1 asist), Felipe Reyes 8 (4 ribaund, 1 asist), Nikola Mirotic 17 (5 ribaund, 2 asist), Sergio Rodriguez 5 (2 ribaund, 10 asist), Mırza Begic 4, Jaycee Carroll 19 (2 ribaund, 2 asist), Sergio Llull 5 (3 ribaund ,4 asist), Serge Ibaka 3 (1 ribaund)

ANADOLU EFES (84): Doğuş Balbay (1 asist), Vlado Ilıevski 2 (2 ribaund, 4 asist), Kerem Tunçeri 10 (2 asist), Cenk Akyol 6 (1 asist), Esteban Batista 4 (7 ribaund), Sasha Vujacic 8 (2 ribaund, 2 asist), Dusko Savanovic 15 (3 ribaund), Ersan İlyasova 14 (5 ribaund, 1 asist), Ermal Kurtoğlu 15 (1 ribaund), Sinan Güler 8 (2 ribaund, 1 asist), Stanko Barac 2 (3 ribaund)

1.PERİYOT: 24-18
2.PERİYOT: 26-18
3.PERİYOT: 22-17
4.PERİYOT:23-22

tbf.org.tr

-Sarıca: Bir an önce yerden kalkmamız gerekiyor-

THY Avrupa Ligi'nde deplasmanda Real Madrid'e 104-84 yenilen Anadolu Efes'in antrenörü Ufuk Sarıca, ''Bir an önce yerden kalkmamız gerekiyor'' dedi.

Maç sonrasında AA muhabirine açıklama yapan Sarıca, ''Üst üste zor deplasmanlarda kazanınca herkes bu sonuca şaşırıyor. Ama eğer sahada bu kadar yumuşak oynarsanız, Madrid'i burada yenmeniz mümkün değil. Geçmiş deplasmanda kazandığımız maçları da kazanmamız mümkün olmazdı. Her zamanki sertliğimiz, arzumuz yoktu, onun yerine bir şankınlık vardı'' değerlendirmesinde bulundu.

Real Madrid'in Avrupa Ligi'nin ''belki de en hızlı takımı'' olduğunu dile getiren Sarıca, ''Buna önlem almaya çalıştık ama sahadaki uygulama farklı oldu. Farkı 7 sayıya indirdiğimiz maçta yine sonuçta mental olarak yaptığımız hatalar var. Çok basit atışlar kaçırdık ve tamamen düşen motivasyonla fark açıldı. Yapacak bir şey yok, Avrupa Ligi devam ediyor'' dedi.

Sarıca, ''Bence artık kendi sahamız veya deplasman diye bir şey yok. Grupta herkes her yerde herkesi yeniyor. Sonuna kadar oynayıp, kazanabildiğimiz kadar maç kazanacağız. Bunu da kanıtladık. Şimdi bir an önce yerden kalkmamız gerekiyor'' diye konuştu.

Ufuk Sarıca, Anadolu Efes'in bu sezon ilk defa 100 sayının üstünde basket yemesiyle ilgili olarak da ''Galatasaray Medical Park ile Real Madrid'i bir tutmuyorum ama sonuçta oradaki sağlam arzulu, akıllı defansı yapan oyuncular da bugün kaybedenler de bizleriz. Oyuna böyle başlarsanız özellikle İspanyol takımlarına karşı hiç şansınız yok. Tamamen mental olarak, sert başlayamadık ve bu da bütün maça yayıldı. Biz kazanırsak süpriz olacaktı. Sadece insan farklı yenilgiye üzülüyor'' dedi.

''Bu yenilginin stresini yarın üzerinizden atabilecek misiniz?'' sorusuna ise Sarıca, ''Atmak zorundayız. Kazandığımız zamanda 3 gün boyunca sevinç gösterisi yapmıyoruz. Çünkü devam eden Beko Basketbol Ligi var. Haftaya Avrupa Ligi'nde Partizan ile kendi evimizde oynayacağız, çok önemli. Partizan, deplasmanda Armani'yi yenmiş. Grup iyice karıştı. Bu grupta olmayacak birşey yok. Sağlam, dirençli ve iyi olmak gerek'' cevabını verdi.