Advertisement

İSTANBUL (A.A) - 25.02.2011 - UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında Dinamo Kiev'e 4-0 mağlup olarak Avrupa'ya veda eden Beşiktaş için şubat ayı adeta kabus gibi geçti.

Yeni transferlerle ikinci yarıya büyük umutlarla başlayan siyah-beyazlı takım, şubat ayında oynadığı resmi maçlarda elde ettiği skorlarla adeta çöktü.

Beşiktaş, bu ayda 6 resmi maça çıkarken sadece 1 kez kazanabildi. Şubatta 6 resmi maçın 1'inde berabere kalan ''Kara Kartallar'', 4 maçtan da mağlup ayrıldı.

Kadrosuna yaptığı takviyelerle Spor Toto Süper Lig'de üst üste galibiyetler alarak zirveye ortak olmayı amaçlayan Beşiktaş, bu dönemde elde ettiği sonuçlarla daha da geriledi.



-İYİ BAŞLADI, KÖTÜ SÜRDÜ-



Şubat ayına iyi başlayan siyah-beyazlı takımın bu dönemdeki performansı kötü sürdü.

Bu döneme Ziraat Türkiye Kupası'nda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 5-0 yenerek başlayan Beşiktaş, kötü bir dönemin sinyallerini Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor karşısında alınan beraberlikle verdi.

Siyah-beyazlı ekip, Kardemir Karabükspor beraberliğinin ardından oynadığı 4 resmi maçı da kaybederek taraftarlarını bu ayda fazlasıyla üzdü.



-HEDEFLER BİR BİR GİTTİ-



Ligin ikinci yarısında zirvenin gerisinde kalan, ancak ikinci yarıda seri galibiyetlerle yarışa ortak olmaya çalışan Beşiktaş, aldığı sonuçlarla çok erken bu hedefinden uzaklaştı.

Bu sezon en başarılı olduğu kulvar olan UEFA Avrupa Ligi'nde en azından yoluna devam etmek isteyen siyah-beyazlı takım, şubat ayında Dinamo Kiev ile oynadığı 2 maçı yitirince bu hedefinden de uzaklaştı.



-SADECE ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI-



Ligde şampiyonluk yarışının çok uzağında kalan, UEFA Avrupa Ligi'nde de Dinamo Kiev'e elenen Beşiktaş'ın elinde hedef olarak sadece Ziraat Türkiye Kupası kaldı.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında 2 Şubat Çarşamba günü kendi sahasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 5-0 mağlup eden ''Kara Kartallar'', rövanş için büyük avantaj sağladı.



-ŞUBAT AYININ SON MAÇI ANTALYA'DA-



Beşiktaş, şubat ayının son maçını Spor Toto Süper Lig'de Medical Park Antalyaspor ile yapacak.

Siyah-beyazlı ekip, 28 Şubat Pazartesi günü deplasmanda Medical Park Antalyaspor'u yenerek en azından kabus gibi geçen bu dönemi galibiyetle tamamlamayı hedefliyor.



-MAÇLAR-



Siyah-beyazlı takımın şubatta oynadığı maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle:

Beşiktaş-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor..: 5-0 (Ziraat Türkiye Kupası)

Beşiktaş-Kardemir Karabükspor...............: 1-1 (Spor Toto Süper Lig)

Ankaragücü-Beşiktaş.........................: 1-0 (Spor Toto Süper Lig)

Beşiktaş-Dinamo Kiev........................: 1-4 (UEFA Avrupa Ligi)

Beşiktaş-Fenerbahçe.........................: 2-4 (Spor Toto Süper Lig)

Dinamo Kiev-Beşiktaş........................: 4-0 (UEFA Avrupa Ligi)