Advertisement

İSTANBUL (A.A) - 02.03.2011 - Türk basınında çıkan haber ve yazıları kapsayan bir araştırmaya göre, şubat ayında en çok haberi yapılan kulüp Beşiktaş oldu.

Medya takip şirketi Interpress'in iki bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi inceleyerek hazırladığı raporda, geçen ay yazılı basında en çok Beşiktaş haberinin yer aldığı açıklandı.

Devre arasında kadrosuna kattığı ünlü oyunculara rağmen Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde aldığı başarısız sonuçlar ve iki futbolcusu arasında yaşanan kavgayla gündemde yer alan siyah-beyazlı ekip, 7 bin 162 haber ve yazıyla ilk sırada yer aldı. Haber sayısıyla Fenerbahçe ikinci, Trabzonspor üçüncü, Galatasaray da dördüncü oldu.

Takımının aldığı kötü sonuçlar ve yaptığı açıklamalarla sıkça gündeme gelen Beşiktaş Futbol Takımı Teknik Direktörü Bernd Schuster ise teknik adamlar arasında haber sayısıyla birinci oldu. Basına bin 587 haberi yansıyan Schuster'i, Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş takip etti.



-FUTBOLCULARDA ALEX ZİRVEDE-



Fenerbahçe'deki 7. sezonunda ortaya koyduğu performansla futbol gündeminden düşmeyen Brezilyalı futbolcu Alex de Souza, futbolcular arasında en çok haberi yapılan isim oldu.

Alex bin 65 habere konu olurken, Beşiktaş'ın İspanyol yıldızı Guti ikinci, yine siyah-beyazlı ekibin Portekizli yıldızı Quaresma üçüncü sırada yer aldı. Beşiktaş'ın Portekizli forveti Almeida 4., Galatasaray'da sakatlığı nedeniyle henüz sahalara dönüş yapamayan Arda da 5. oldu.



-BAŞKANLARDA POLAT İLK SIRADA-



Kulüplerin başkanları arasındaki değerlendirmeye göre ise Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, hakkındaki 795 haberle ilk sırada bulundu.

Başkanlar arasında ikinci sırayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, üçüncü sırayı Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, dördüncü sırayı da Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören aldı.