Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Standard Chartered Plc. analistleri risk algısındaki büyük dalgalanmalar sırasında alım satım yapmak isteyen yatırımcıların ABD hisse senetlerinin dışına bakmak ve para birimlerini gözden geçirmek isteyebileceklerini söyledi.

StanChart stratejistleri Ilya Gofshteyn ve Steve Englander'ın notunda S&P 500 Endeksi ve para birimlerinin volatilitelerine göre nasıl işlem gördüğüne dair yapılan bir analizin, bazı paraların 19 Şubat'tan 23 Mart'a kadar olan dönemdeki dalgalanmaları yakalamakta daha verimli olduğu belirtildi. İngiliz Sterlini, Malezya Ringiti, Norveç Kronu'nun satış dalgası ya da piyasalardaki kısmi yükseliş sırasında riske göre daha iyi getiri sağladığı belirtildi.

Kurumun uzmanlarının Çarşamba günkü raporunda "Bu, yatırımcıların S&P'de kısa veya uzun pozisyon almalarına alternatifler olduğunu gösteriyor." ifadesi yer aldı. Analizin kısa bir döneme odaklanmış olmasıyla birlikte, uzmanlara göre uzun vadeli uygulamaları olabilir.

Döviz piyasaları geçen yıllarda düşük volatilite ile traderlar için getiri potansiyelini azaltırken, ABD hisse senedi piyasaları genellikle tırmanmayı sürdürdü. Dolayısıyla daha iyi getiri sunan ve daha az volatil varlık sınıflarına göre döviz yatırımının cazibesini azalmıştı.