HABERLER
Stellantis ve Samsung SDI, 3,2 milyar dolara batarya fabrikası kuruyor
-
Stellantis ve Samsung SDI, ABD'nin Indiana eyaletinde, elektrikli araç batarya fabrikası için 3,2 milyar dolar yatırım yapacaklarını açıkladı. Bu yatırım, Stellantis'in dünya çapında altıncı, Amerika Birleşik Devletleri'nde ikinci pil fabrikası olacak. Bu ikinci fabrikanın yıllık 34 gigawatt saat kapasiteyle 2027 yılı başında üretime başlaması bekleniyor.
Giriş: 11 Ekim 2023, Çarşamba 20:59
Güncelleme: 11 Ekim 2023, Çarşamba 20:59
HANDE BERKTAN
Hollanda merkezli otomotiv şirketi Stellantis, büyük ortağı Güney Koreli Samsung SDI ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri'nin Indiana eyaletinde, elektrikli araç batarya üretim tesisi için 3,2 milyar dolarlık yatırıma hazırlanıyor. Bu yatırım, Stellantis'indünya çapındaki altıncı, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ikinci elektrikli araç batarya fabrikası olacak.
Stellantis ve Samsung SDI, Temmuz ayında ikinci bir batarya fabrikası açmayı planladıklarını duyurmuş ancak yatırım büyüklüğüne dair bilgi açıklanmamıştı.