Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türkiye ve dünyada ünlü ressamların tabloları rekor fiyata alıcı bulurken 2021 yılının ilk rekortmeni Botticelli'nin Madalyon Tutan Genç Adam tablosu oldu.

İtalyan Rönesans Ressamı Sandro Botticelli’ye ait 15. yüzyılda yapılan Madalyon Tutan Genç Adam adlı tablo, İngiltere’nin başkenti Londra merkezli Sotheby’s Müzayede Evi tarafından çevrimiçi şekilde satışa sunuldu. Pandemi sebebiyle açık artırma rakamlarının düşük seyrettiği günlerde 80 milyon dolara satılacağı tahmin edilen tablo, 92 milyon dolara alıcı bularak 2021’in satış rekorunu kırdı.

Bloomberg HT'ye sanat ekonomisini değerlendiren Portakal Sanat ve Kültür Evi Sahibi Raffi Portakal “Türkiye’de birçok sektörün pandemiden çok fazla etkilendiğini biliyorum ama sanat ekonomisi bu denli etkilenmedi. Bu sevindirici bir şey.” dedi.

Portakal, “Yatırım amaçlı almamak lazım severek ve bütçene göre ama döneminin ve o ustanın en iyi işini almayı öneririm koleksiyonerlere. Çünkü onlar zaman içinde çok fazla değerlenir.” dedi.

Sanat eserlerinin fiyatlarının son senelerde çok artış gösterdiğini belirten Portakal, “Bu gelişme de spekülasyonlara ve spekülatörlere yaradı ama sanat dünyasına pek yaramadı. Spekülasyon sonrasında çok fazla şişen balon hava kaçırarak sönmeye başladı.” dedi.

Sandro Boticelli


Young Man Holding a Roundel
92,1 milyon dolar

Leonardo Da Vinci


Salvator Mundi
450,3 milyon dolar

Willem De Kooning


Interchange
300 milyon dolar

Paul Cezanne


Card Player
250 milyon dolar

Paul Gauguin


Nafea Faa Ipoipo
210 milyon dolar

Jackson Pollock


Number 17/A
200 milyon dolar

Osman Hamdi Bey


Kuran Okuyan Kız
9,1 milyon dolar

Osman Hamdi Bey


Yeşil Türbe’de Kuran Dersi
6,35 milyon dolar

Osman Hamdi Bey


İstanbul’lu Hanım
5,3 milyon dolar

Osman Hamdi Bey


Kapkumbağa Terbiyecisi
4,13 milyon dolar

Fahrelnissa Zeid


Break Of the Atom and Vegetal Life
2,7 milyon dolar