Advertisement
FAİZ-BONO ABONE OL

DoubleLine CEO’su Jeffrey Gundlach’a göre ABD tahvil piyasası “aşırı satılmış” durumda. 51 milyar dolarlık DoubleLine Total Return Bond Fund’un yayınında konuşan Gundlach, özellikle de 30 yıl vadeli tahvillerdeki satışın aşırı seviyelere ulaştığını ve “uzun vadeli getirilerde mütevazi veya ılımlı” bir düşüş beklediğini belirtti.

Ancak Gundlach, bakır/altın oranı, küresel getirilere kıyasla GSYH büyümesi gibi yakından takip ettiği göstergeleri dikkate aldığında 10 yıllık tahvil getirisinin %3’e işaret ettiği uyarısını da yaptı.

Tahvillerde daha fazla satış için ilave riskler bulunduğu değerlendirmesini yapan Gundlach, Fed’in varlık alımları veya getiri eğrisi kontrolü gibi adımlarla müdahale edebileceğini öngördü. Ancak Gundlach’a göre Fed böyle bir adımı ABD 10 yıllık tahvil getirisi %2’yi aşmadan yapmayacak.

Nasdaq endeksinin olumlu ayrışmasını beklemeyen Gundlach, uzun vadede doların bir sonraki hareketinin aşağı yönlü olacağını tahmin etti. Tahvil piyasasına ilişkin bir yorum da Bank of America teknik stratejisti Paul Ciana’dan geldi.

10 yıllık ABD tahvil getirilerinin yükselmeye devam etmesini bekleyen Ciana 30 yıllık tahvil getirilerinin ise Nisan 2021-Ocak 2022 arasında %2,24-%2,69 arasında tepe yapabileceğini öngördü.