Advertisement

Buğday fiyatları, Salı günü yüzde 4,3 ile iki yılı aşkın sürenin en büyük düşüşünü gerçekleştirmesinin ardından yüzde 1’den fazla yükseldi. Soya fasulyesi, bir gün önce yüzde 5,3 değer kaybettikten sonra yüzde 1,4 yükselirken, pamuk 4,5’lik kaybın ardından yüzde 0,3 değer kazandı. Mısır ve soya fiyatları da yükseldi.

Omikron varyantının üretimi, tedarik zincirlerini ve talebi bozma gücüne ilişkin sonuç çıkarmak için henüz erken, ancak tarım emtia vadelilerinde daha önce uzun pozisyona giren yatırımcılar, bu durumu Salı günü satışa geçmek için bir fırsat olarak değerlendirdi. Bu hareket Powell’ın Kongre’de yaptığı konuşmadan da destek buldu.

Temel göstergelere bakıldığında, Avustralya’da, yağışların doğu kesiminde kaliteyi olumsuz etkilemesi ile birlikte, rekor buğday hasadı gerçekleşirken, önemli üreticiler ABD ve Brezilya bereketli bir soya fasulyesi hasadı bekliyor ve mısır için Çin’den çok fazla önemli miktarda yeni alım işaretleri gelmiyor. Dünyanın en büyük ithalatçısı Çin’in alımları piyasayı son bir yılda desteklemişti.