"Tarım üretim planlamasında yerelden gelen istekler dikkate alındı"
-
Tarımın geleceğinin ele alındığı Tarım Zirvesi'nde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın katıldığı oturumda üretim planlaması ele alındı. Bakan Yumaklı, "Tarımda üretim planlamasında yerelden gelen istekler dikkate alındı" dedi.
-
Bakan Yumaklı, ülkedeki tarım üreticilerinin yeniliklere açık olduğunu belirterek, "Tarımsal üretim yapan üreticilerimiz yeniliğe çok açık ve hızlı uyum sağlayabiliyor. Yeter ki onlara gerekli ortamı oluşturun" diye konuştu.
"Tarımda Sürdürülebilir Gelecek için Yenilikçi Çözümler ve Ortak Stratejiler" temalı zirvede, moderatörlüğünü Bloomberg HT Genel Yayın Yönetmeni Açıl Sezen'in yaptığı özel oturumda Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın katılımı tarımın geleceği ele alındı.
Yumaklı, üretim planlaması ile bütün süreçlerin yerelden geldiğini ve bunları kullandıklarına dikkat çekti.
Gıda arz güvenliğinin konusunu bugünden itibaren herkesin konusu olduğuna dikkat çeken Bakan Yumaklı, tarıma olan destekleri konusunda Bloomberg HT'ye özel olarak teşekkür etti.
Yumaklı, orman ve su prespektifinde önemli katıklar sağlandığını dile getirirken, Türkiye'nin kendine yetebilirliği konusunda nerede olduğunu konusunda, "Bütün Türkiye kamuoyu olarak şundan emin olalım, biz, farklı bölgelerinde farklı tarım üretimlerinin yapıldığı ve son derece önemli potansiyele sahip bir ülke. Ayrıca biz çok önemli bir kavşaktayız, lojistik olarak. Türkiye'de üreticiler yeniliklere açık. Tarımsal üretim yapan üreticilerimiz yeniliğe çok açık ve hızlı uyum sağlayabiliyor. Yeter ki onlara gerekli ortamı oluşturun. Bizim dezajantajımız etki edemeyeceğimiz koşullardan kaynaklanıyor. Ama biz bu konuda da hızlı adım adabilen bir ülkeyiz" dedi.