Advertisement

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Vatandaşlarımızın belediye mücavir alan sınırları içerisinde kullanmış olduğu taşınmazların tarım arazisi olarak kullandıkları taşınmazları doğrudan satın almalarının önünü açıyoruz" dedi.

Yaklaşık 54 bin adet bu şekilde yer bulunduğunu kaydeden Ağbal, "Vatandaşlarımız bu taşınmazları edindikten sonra yine aynı şekilde tarımsal amaçlı kullanmaya devam etsinler. Yine 2019'dan önce hazineye ait taşınmazların özelinde yapı yapan vatandaşlarımızın bu yerleri doğrudan almalarının önünü açıyoruz. Bence son derece önemli bir düzenleme" diye konuştu.

Bir gazetecinin hazine arazileriyle ilgili olarak yapılan düzenlemelerin yaylalardaki yapılanmayla da ilgisi olup olmadığını sorması üzerine Bakan Ağbal şunları kaydetti: "Hükümet olarak bu yaylalarda kaçak yollarla yapılan her türlü yapılaşmaya karşıyız. Bu konuda hükümet olarak bu yapılaşmaların engellenmesi ve yapılmış olanların da mevzuata uygun hale getirilmesiyle ilgili bakanlıklarımız çalışmalarını yürütüyor. Bizim burada yapmış olduğumuz düzenlemeler kesinlikle bu yaylalardaki yapılaşmalarla ilgili düzenlemeler getirmiyor. Bizim yaptığımız düzenleme 2009 yılından önce kent merkezlerinde hazine arazileri üzerine yapılan yapılaşmalarla ilgili. Aslında 2003 yılına kadar yapılan yapılaşmalarla ilgili bu tür düzenleme vardı. Biz süreyi 2009'a çekiyoruz. Ama yaylalar konusunda son derece hassasız. Özellikle Karadeniz bölgesinde bir yeşil yol projemiz var. Çok önemsiyoruz. Ayrıca bu Karadeniz bölgesinin yeşil kuşağı bizim için son derece önemli yani dedelerimizden, atalarımızdan bize miras kalan bu yeşil kuşağın korunması lazım. Burada kaçak yapılaşmanın ortadan kaldırılması için her türlü tedbiri ilgili bakanlıklarımız alacak." 

İHA