Advertisement

Devlet Destekli Tarım Sigortaları kapsamında Konya ili genelinde uygulamaya alınan Gelir Koruma Sigortası'nın tanıtılması amacıyla Tarım Sigortaları Havuzu'nun (TARSİM) ev sahipliğinde Konya'da lansman toplantısı gerçekleştirildi.

Bu yıldan itibaren verim düşüşleri ve fiyat dalgalanmalarından kaynaklı gelir kaybı riskini de kapsayacak şekilde tüm ülkede yaygınlaştırılan Gelir Koruma Sigortası ile verim düşüşleri ve fiyat dalgalanmalarından doğabilecek gelir kaybı riski teminat altına alınıyor.

Gelir Koruma Sigortasında, poliçede yazılı primin yüzde 60'ı devlet tarafından karşılanıyor. Sigortalı tarafından ödenecek olan primin yüzde 15'i peşin alınırken, kalan prim tutarı da en geç poliçe bitiş tarihinden itibaren 1 ay içinde tahsil ediliyor.

İlk kez buğdaya uygulanacak

TARSİM'den yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci'nin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü ve TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Demirok ve TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Serpil Günal katıldı.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkan Yardımcısı ve TARSİM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatma Ebru Gençosmanoğlu'nun da katıldığı toplantıda, TARSİM Çiftçi Hikayeleri Projesi filminin ilk kez gösterimi yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Burhan Demirok ise tarımın stratejik bir sektör olduğunu vurgulayarak, değişen iklim şartlarının, tarımda sigorta uygulamasını öne çıkardığını belirtti.

İlk defa başlayacak Gelir Koruma Sigortası’nın Konya’da buğday ürününde uygulanacağını bildiren Demirok, "Üreticilerimizin en iyi şekilde üretim yapması ve ülkemize katkısının artması için çalışmalarınıza devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

"Önemli adımlardan biri"

Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Serpil Günal, Gelir Koruma Sigortası'nı, TARSİM'in gelişim sürecinde çok önemli adımlardan biri olarak belirterek, işini, sevgisini katarak toprağı daha anlamlı kılan, emektar üreticilerin hizmetine sunabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

TARSİM'in, üreticilerin ihtiyaç ve beklentilerinin üzerinde bir hizmet sunabilme ve memnuniyetlerini arttırma gayesiyle yoluna paydaşlarıyla birlikte devam edeceğini aktaran Günal, Gelir Koruma Sigortası'nın Türk tarımına ve üreticilere hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.