Advertisement
HABERLER ABONE OL

TAV Havalimanları'nın Kazakistan'daki Almatı Havalimanı'nı 415 milyon dolara satın almasını değerlendiren TAV CEO'su Sani Şener Orta Asya'ya girmenin kendileri için önemli bir strateji olduğunu ve bunu gerçekleştirdikleri için duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bloomberg HT'deki Piyasa Hattı programında Güzem Yılmaz'a konuşan Şener "6-7 aydır uğraşıyorduk, dün gece imzaladık, bu sabah da açıklamayı yaptık..Kazakistan yabancı yatırımı çekme açısından önemli bir ülke. Havalimanının alınmasında Kazakistan hükümetinden de çok ciddi destek gördük..Hem Kazakistan'a, hem havacılık sektörüne güvenimizin devam ettiğini gösterdik" açıklamasını yaptı.

Krizde bile yatırım yapmaya devam ettiklerini belirten Şener "pandemi döneminde 415 milyon dolarlık satın alma yaptık, orada da 150 - 200 milyon dolarlık yatırım yapacağız" dedi.

Almatı Havalimanı'nın 6.5 milyonluk yolcusu olduğunu belirten Şener bölgenin önemli bir turizm potansiyeli olduğunu ifade etti.

"İÇ HAT UÇUŞLARI 28 MAYIS'TA BAŞLAYACAK"

Kovid 19 krizinin önemli bir kriz olduğunu kaydeden Şener "ama bütün krizler bitiyor, önemli olan krizi iyi yönetebilmek, biz şu anda kendimizi koruyoruz. Ciddi bir şekilde çalışanlarımıza pandemi eğitimi vermeye başladık. Havalimanları ve uçakları yolcular için emin hale getirmeliyiz" ifadesini kullandı.

Şener Türk Hava Yolları'nın 28 Mayıs'ta iç hat uçuşlarına başlayacağını, Haziran ayının ortalarına doğru da dış hat uçuşlarının başlayacağını bildirdi.

Yolcu sayısında virüs etkisiyle ilk çeyrekte yüzde 20'nin üzerinde düşüş olduğunu belirten Şener "Ocak ayı iyiydi, Şubat'ta virüsün ortaya çıkmasıyla düşüş başladı, ilk çeyrekte havalimanlarımızdaki yolcu sayısında yüzde 23'lük düşüş gördük, bununla beraber ciro da yüzde 21 düştü. Onun için ciddi düşüş yaşadık ama bu yılın ikinci yarısından sonra inşallah kademeli olarak düzelme olacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Şener havalimanları 2020'nin sonuna kadar kapalı kalırsa sektör için çok ciddi sıkıntı olacağını belirterek "ama ben böyle olacağına inanmıyorum. Çin açıldı, ABD koronavirüs sıkıntısına rağmen ciddi bir uçak hareketi var, Avrupa ve Türkiye'de de yavaş yavaş uçuşların başlayacağını düşünüyorum" diye konuştu.