Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ) Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Enerji Zirvesi Başkanı Mustafa Karahan, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) 'nin özelleştirilmesi hakkında Bloomberg HT’ye değerlendirmelerde bulundu.

Karahan TEİAŞ'ta özelleştirme kararını şöyle yorumladı:

“Bu özelleştirme daha önceki bildiğimiz gibi blok satış yönetimi değil. Halka arzdan bahsediyoruz, diğer bütün şirketlerdeki gibi şirketin kurumsallığını, şeffaflığını artırması gibi bir sürü faydası var. Sermaye çekmek gibi ekstra bir avantajı olacak. Ne kadarını halka açılacağı ve yönetim yapısı daha belli değil. Tabii bunlar stratejik ve tekel konumunda olan şirketler olduğu için, yönetimle ilgili korumayı devlet alıyor. Sektör açısından da olumlu bir şey. Çünkü biz genelde şirketlerin kapalı kutu olmasındansa açık ve şeffaf olmasını istiyoruz”

“Yurtdışında halka arz olması daha doğru”

Karahan halka arz yönteminin belli olmadığını ama TEİAŞ gibi şirketlerin Türkiye’den ziyade yurtdışında halka arz edilmesinin daha doğru olduğunun altını çizdi.

Karahan, “Türkiye’den ziyade yurtdışında halka arz edilmesi daha doğru çünkü hem yabancı sermaye girişi açısından önemli hem de belli bir büyüklüğe ulaşırsa Londra gibi piyasalarda endeks şirketi olma potansiyeli var. Belki böyle bir yöntem tercih edilirse, genel sermayenin yabancı sermaye olması açısından önemli hem de endeks şirketi haline gelip büyük fonlara yatırım yapmasının önü açılmış olur” dedi.