Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları Haziran ayında yüzde 8 değer kazandı ve ay sonuna doğru, ABD 10 yıl vadeli Hazine tahvil faizinin yüzde 2 seviyesinin altına inmesi ile birlikte daha da yükseldi.

Son dönemde meydana gelen teknik formasayon, ters baş ve omuz formasyonu, rallinin daha da sürebileceğini ve bunun sonucu gösterge altın vadeli kontratlarının potansiyel olarak 1,500 dolar seviyesini yukarı yönde kırabileceğini işaret ediyor.

Finans piyasalarına güvenini kaybeden yatırımcılar için güvenli liman olan altındaki hareketler, sık sık küresel büyümeye ilişkin görünümdeki değişikliğe bağlı oluyor. Bu görünüm ne kadar kötü olursa, altına ilgi o denli artıyor. Altın vadelileri Haziran ayının sonunda 18 aylık trend doğrusunu yukarı yönde güçlü bir şekilde kırdı ve bunun sonucu ters baş ve omuz formasyonunu tamamlıyor. Bu formasyon, fiyatlardaki rallinin potansiuel olarak devam edeceğini işaret ediyor.

Teknik analiz teorisi, rallinin baş ve omuz formasyonunun işaret ettiği zaman dilimind (bu durumda 18 ay) 190 dolar daha yükseliş potansiyeli olduğunu gösteriyor.

Altın ve ABD 10 yıl vadeli Hazine tahvil faizi arasındaki tarihi ilişki de altındaki rallinin sürebileceğini işaret ediyor.