Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Kripto Para Tether portföyünde altının payını artırıyor

Tether portföyünde altının payını artırıyor

  • Dünyanın en büyük stablecoin şirketi Tether, portföyünün yüzde 10–15'ini altına ayırmayı planladığını açıklarken, bu oranın Bitcoin yatırımını aşabileceğine işaret etti.

29 Ocak 2026, 07:05
Güncelleme : 29 Ocak 2026, 07:05

Dünyanın en büyük stablecoin şirketi Tether, portföyünde altının payını artırmayı planladığını ve bu kapsamda Bitcoin’den daha fazla altın tutabileceğini açıkladı.

Karar, altın fiyatlarının art arda rekor kırdığı, Bitcoin’in ise piyasa değeri açısından geride kaldığı bir dönemde geldi.

Reuters’ın haberine göre, Tether CEO’su Paolo Ardoino, şirket portföyünün yaklaşık yüzde 10’unun Bitcoin’e, yüzde 10–15’inin ise altına ayrılmasının hedeflendiğini söyledi.

“Kendi portföyümüz için yaklaşık yüzde 10’unu Bitcoin’de, yüzde 10–15’ini ise altında tutmamız makul” diyen Ardoino, Tether’ın toplam yatırım portföyünün büyüklüğüne ya da altın yatırımlarının ne kadarının fiziki altından oluştuğuna ilişkin detay paylaşmadı.

Tether, ABD doları ya da altın gibi gerçek dünya varlıklarıyla bire bir desteklenen ve bu varlıklara endeksli kripto para birimleri olan stablecoin’lerin ihracına yapıyor. Şirket, piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük dolar ve altın destekli stablecoin’leri olan USDT ve XAUT’un ihraççısı konumunda bulunuyor.