Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Thyssenkrupp, çelik sektöründe tutunabilmek için mücadele ediyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada, geçen yıl planlandığının neredeyse iki katı işçi çıkarılacağı belirtildi.

Eylül döneminde 5,5 milyar euro açık veren şirketin, bir tam yılın sonunda 1 milyar eurodan (1,2 milyar dolar) fazla net zarar açıklayacağı tahmin ediliyor.

Pandemi, halen 100.000'den fazla kişiyi istihdam eden şirketteki köklü sorunları ortaya çıkardı. Thyssenkrupp AG İcra Kurulu Başkanı Martina Merz verdiği demeçte, "Thyssenkrupp'u geleceğe taşımamız için öncesinde "kırmızı bölgeye" daha da yaklaşmamız gerekecek. Sonraki adımlar, öncekilerden daha acı verici olabilir.” ifadelerini kullandı.

Thyssenkrupp, asansör bölümü satışından elde edilen gelirler hariç, son mali dönemde 5,5 milyar euro harcayarak önceki yıla göre nakit çıkışını üçe katladı.

Şirket yetkilileri, önümüzdeki 12 ay içinde 1,5 milyar euroluk başka bir negatif serbest nakit akışı olacağını tahmin ediyor.

Thyssenkrupp yönetimi, kapasite aşımının üstesinden gelebilmek amacıyla potansiyel alıcılar ve birleşme ortakları ile görüşmelerde bulundu. Gelişmeler hakkında bilgi sahibi olan kişiler, şirketin Alman hükümeti ile en az 5 milyar euro değerinde bir yardım paketi üzerine görüşmede bulunduklarını söyledi.