Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Enflasyon verisinin ardından piyasalarda sıkı duruşun devam edecği beklentisi Türk Lirası'nda değerlenme eğilimini desteklemeye devam ediyor.

Dolar/TL kurunda 7,07 seviyesinin altı test edildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın sıkılaşma yönünde verdiği mesajlar dolar/TL kurunun gerilemesine destek verdi.

Reuters'a açıklamalarda bulunan Ağbal, "Uzun süre faiz indirimini gündeme almamız olası görünmüyor" ifadelerini kullandı. Ocak enflasyonunun tahminlere yönelik yukarı yönlü riskleri gösterdiğini belirten Ağbal yabancı merkez bankaları ile swap anlaşması yapma planının da olmadığını ifade etti.

Gösterge tahvil faizi yüzde 14,77'den işlem görürken, Türkiye'nin risk primi 294 baz puan seviyesine geldi. Böylelikle risk primininde 1 yılın en düşük seviyesi kaydedildi.

Societe General’den Phoenix Kalen 2021’de Türk Lirası'ndaki rallinin sürmesini beklediğini belirtti. Kurum, Dolar/TL kurunun son çeyrekte 6,5 seviyesine gerilemesini bekliyor. TCMB’nin politika faizinin ise kademeli olarak son çeyrekte yüzde 15’e ineceği öngördü. Kalen, yüzde 17 olan politika faizinin üçüncü çeyreğe kadar sabit bırakılacağını tahmin etti.