Advertisement
FAİZ-BONO ABONE OL

Kısa vadeli TL swap faizleri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Çarşamba günkü politika toplantısı öncesinde rekor uzunluktaki düşüş serisini genişletti.

Swap faizlerindeki düşüş, bazı traderların faiz indirimine göre pozisyon aldığının sinyalini veriyor. Dolar/TL kuru Salı günü hafif yükseldi.

Bir yıllık TL swap faizi, düşüşünü 14. güne taşıdı ve 40 baz puan azalarak yüzde 23 civarına geriledi. Gösterge, ilk kez Mart ayından bu yana Merkez Bankası'nın politika faizinin altında işlem görüyor.

55 ve 100 günlük hareketli ortalamaları arasında sıkışan dolar/TL kuru TSİ 13:15'te yüzde 0.25 artıda 5.7898 seviyesinden işlem gördü.

Bloomberg anketine katılan 25 ekonomistin sadece üçü Merkez Bankası'ndan bir hafta vadeli repo faizinde indirim bekliyor. Haftalık repo faizi yüzde 24 seviyesinde bulunuyor. TCMB politika toplantısı Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

TL swap faizlerindeki düşüşte ekonomik yavaşlama sinyallerine bağlı olarak dünyanın en büyük merkez bankalarının yeniden politika genişlemesine başlayacağı yönündeki spekülasyon etkili oldu. Geçen ay açıklanan beklenenden yavaş enflasyon verisi de beklentileri artırıyor.