Bloomberght
Bloomberg HT Haberler Torba yasa TBMM'de
HABERLER

Torba yasa TBMM'de

  • SSK prim ve vergi borçlarına yeniden yapılandırmayı da içeren torba yasa, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderildi

Giriş: 30 Kasım 2010, Salı 07:22
Güncelleme: 30 Kasım 2010, Salı 07:22

Torba yasasına göre, ödenmemiş vergiler, vergi cezaları, idari para cezaları, öğrenci kredileri, elektrik ve su borçları yeniden yapılandırma kapsamında olacak.

Yasa, TEFE/ÜFE Aylık değişim oranları esas alınarak yeniden hesaplanmasınını, alacakların ödenmesi durumunda faiz tahsilinden vazgeçilmesini öngörüyor.

Prim ve vergi borçlarının yeniden yapılandırılması, 31 Temmuz 2010 tarihine kadar olan alacakları kapsayacak ve yeniden yapılandırılan borçlar defaten ya da ikişer aylık dönemler halinde azami 18 eşit taksitte ödenecek. Ancak, borçlulara, 6, 9 ve 12 taksit tercihleri de sunuluyor.