Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Trump yönetimi, konu hakkına bilgiye sahip kaynaklara göre, dünyanın en büyük ekonomisini tekrar hayata döndürme çabaları dahilinde, yaklaşık 1 trilyon dolarlık altyapı harcama teklifi hazırlıyor.

Kaynaklar, planın Ulaşım Bakanlığı tarafından hazırlanan ilk versiyonunda, paranın büyük kısmının yollar ve köprüler gibi geleneksel altyapı çalışmaları için kullanılmasının öngörüldüğünü, ancak 5G kablosuz altyapı ve kırsal kesim geniş band için de fon ayrıldığını kaydetti.

ABD Başkanı Donald Trump Perşembe günü Beyaz Saray'da kırsal kesim genişband girişinin görüşüleceği bir etkinlik düzenleyeek.

ABD'de mevcut altyapı fonlama kanunu 30 Eylül'e kadar yenilenecek ve kaynaklar, yönetimin bunu daha geniş bir paketi hazırlamak için olası bir araç olarak gördüğünü kaydediyorlar.

Taslak plan, her iki partiden kanun yapıcılar ve Trump'ın koronavirüsün yayılmasını önlemeye yönelik kısıtlamalarından dolayı resesyona giren ABD ekonomisine daha fazla desteğin boyutu ve zamanlamasını tartıştığı dönemde hazırlandı. Bu ayrıca, seçimler öncesi Washington'da altyapı harcamalarına yönelik artan ivmenin diğer bir işareti olarak değerlendiriliyor