Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump, Fed Yönetim Kurulu üyeliği için boşta olan iki sandalye için destekleyeceği adayların isimlerini Salı günü Twitter üzerinden duyurdu.

Trump'ın merkez bankası için işaret ettiği birbirinden çok farklı iki ismin ortak bir noktası bulunuyor. Her ikisi de ABD Başkanı'nın düşük faiz çağrısını muhtemelen destekleyecektir.

Söz konusu görev için işaret edilen isimlerden ilki kurumun içinden gelen Christopher Waller. Diğeriyse para politikasına ilişkin alışılmışın dışındaki fikirleriyle halihazırda eleştirilere konu olmuş olan Judy Shelton.

Waller, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Haziran toplantısında faz indirime lehine tek oyu kullanan St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın araştırma direktörü. Trump'ın gayriresmi danışmanı Shelton açık bir şekilde merkez bankasının faiz indirmesi gerektiğini ifade etmişti.

New York'ta Oxford Economics ekonomisti Kathleen Bostjancic, “Her ikisi de fazla zaman geçmeden düşük faizden yana olacak gibi görünüyor. Çok daha fazla güvercinler, belli ki Başkan Trump'ın istediği de bu.” dedi.

Her iki adayın da Senato tarafından onaylanması gerekiyor.

Trump'ın söz konusu iki sandalye için daha önce işaret ettiği dört isimden hiçbiri göreve gelmedi. Stephen Moore ve Herman Cain çeşitli eleştirilere konu olduktan sonra adaylıktan çekilmişti.