Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Konu hakkında bilgiye sahip iki kaynağa göre, ABD Başkanı Donald Trump, Stephen Moore'u Fed Kurulu üyeliğine atamayı değerlendiriyor. Moore, Heritage Foundation'da konuk uzman ve Trump'ın uzun zamandır destekçisi konumunda.

Muhafazakar bir kuruluş olan Club for Growth'un kurucusu olan ve Wall Street Journal'ın editoryal kurulunda da bulunan Moore 59 yaşında. Moore öte yandan, Kongre Ortak Ekonomi Komitesi'nde kıdemli ekonomist olarak yer almış ve CNN'de ekonomi analisti olarak görev yapmıştı.

Beyaz Saray ekonomi danışmanı Larry Kudlow'un da yakın arkadaşı olan Moore, Trump'ın seçim kampanyasına da danışmanlık yapmış ve ekonomi gündemini oluşturmasına yardımcı olmuştu.

Moore, 13 Mart'ta Wall Street Journal'daki köşe yazısında, Fed'i ekonomiyi yavaşlatmakla suçlamıştı. Moore ayrıca Fed'e doların değerine istikrar kazandırmak için emtia fiyat kuralını uygulamasını tavsiye etmişti.

Öte yandan, Trump'ın özel görüşmelerini işaret ettikleri için ismini vermek istemeyen kaynaklar, bir pizza şirketinin eski yöneticisi ve 2012 seçimlerinde Başkan adayı olan Herman Cain'in de kurul için düşünüldüğünü belirtiyorlar.

Fed kurulunda halen iki sandalye boş durumda.