Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump, Pazar günü Amerikan enerji endüstrisini korumak çin azımsanmayacak ölçüde tarife uygulayabileceğini fakat buna gerek olacağını düşünmediğini söyleyerek küresel petrol üreticileri arasında devam eden anlaşmazlığa dair tarife tehdidini yineledi.

Trump koronavirüs bilgilendirme toplantısında, " Eğer uygulamam gerekirse tarifeleri uygularım, fakat gerek olacağını zannetmiyorum" dedi. Trump Cumartesi günü ise yabancı petrole tarife uygulamak konusuna yeşil ışık yakmıştı.

Başkan Trump, "Suudi Arabistan ve Rusya arasında üretim seviyesi konusunda nihayetinde bir anlaşmaya varılacaktır" dedi.
Koronavirüs pandemisinden kaynaklanan talepteki keskin bir azalmaya ek olarak, Suudi Arabistan ve Rusya arasında Mart ayı başında başlayan üretim kesintilerine ilişkin anlaşmazlıkla da ham petrol fiyatının önemli ölçüde düşmesine neden oldu.

Trump düşük petrol fiyatlarına ilişkin "Açıkca onlar için çok kötü bir durum" yorumunda bulunmuştu.

Trump Pazar günü, OPEC ile müttefikleri arasında planlanan sanal toplantının gecikmesinin ardından petrol fiyatlarının düşmesi üzerine açıklamalarda bulundu. OPEC toplantısının Pazartesi günü yapılmasının planlandığı ancak "büyük olasılıkla" Perşembe günü gerçekleşeceği bildirildi.

CNBC