Advertisement
HABERLER ABONE OL

Oval Ofiste gazetecilere açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, bir çok konuda uzlaşmaya varılmış olsa dahi Beijing ile anlaşmaya varmanın en az dört hafta daha alacağını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ile görüşmeler gerekleştiren Çin Başbakan Yardımcısı Liu He ile görüşmesinin ardından Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüşeceği tarihi belirtmekten kaçındı.

Washington'da Çarşamba günü başlayan görüşmelerin Cuma’ya kadar sürmesi bekleniyor.

ABD Başkanı Trump anlaşmanın en az dört hafta daha alabileceğini ve bazı resmi işlemler için ek iki hafta daha gerekebileceğini söyledi.

ABD Başkanı  “anlaşmaya çok yakın olmak”, “anlaşmayı ilerletmenin bir yolunun bulunması”, “mükemmel bir anlaşma” gibi ifadelerle süreçten pozitif bir sonuç alınacağına dair güvenin altını çizdi.

Çin resmi haber ajansı Xinhua'nın haberine göre, Liu He "ABD ve Çin’in ticaret müzakerelerini olabildiğince çabuk tamamlamasını ve iki ülke arasındaki ticaret ilişkilerinin sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde gelişeceğini umduğunu" belirtti. 

 

Financial Times