Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’e karşı sürdürdüğü ticaret savaşı şimdiye kadar ithalata odaklandı, fakat şu an daha güçlü bir silahı var, ihracat.

Trump yönetimi Çinli Huawei şirketinin ABD Teknoloji ekipmanlarına satışını kısıtlayarak Pekin’in kilit önemdeki ABD teknolojilerine erişimini durdurmayı hedeflemiş ve en az beş Çinli izleme şirketini kara listeye almayı değerlendirdiği belirtilmişti.

Bu çabalar artan ve sertleşen, savunmayla ilgili teknolojilerin haydut rejimlere ve stratejik rakiplere satışını engelleyen ihracat kontrol rejiminin bir parçası. Fakat bu süreç iş çevresinin Trump’ın Çin ile teknoloji odaklı ve daha geniş bir çerçevede büyüyen ticaret savaşının ABD’nin kendi ekonomik geleceğine de zarar vereceğine yönelik korkularını harekete geçiriyor.

Yönetimin geçtiğimiz yıldan beri kapalı kapılar ardında şirketler ve sanayi gruplarıyla Ticaret Bakanlığının ihracat listesinde bulunan ürünlerin nasıl güncellenebileceği ve yeniden tanımlanabileceği üzerine yürüttüğü sürecin gelecek haftalarda şekillenmesi bekleniyor.