Tüketici fiyatları beklenenden hızlı arttı
-
Tüketici fiyatları endeksi Nisan ayında yüzde 1.52 ile beklenenden daha hızlı arttı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2012 yılı Nisan ayında tüketici fiyatları endeksinin (TÜFE) yüzde 1,52, üretici fiyatları endeksinin (ÜFE) ise yüzde 0,08 arttığını açıkladı.
TÜİK'in 2003 baz yıllı verilerine göre, Nisan ayında TÜFE bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,14, ÜFE ise yüzde 7,65 artış gösterdi.
12 aylık ortalamalara göre yıllık enflasyon ise tüketici fiyatlarında yüzde 8,59, üretici fiyatlarında ise yüzde 10,72 düzeyinde gerçekleşti.
Bloomberg News'un anketine göre, tüketici fiyatları endeksinin aylık bazda yüzde 1.36 ve yıllık bazda yüzde 10.97 artması bekleniyordu.
Merkez Bankası'nın Nisan ayı ikinci dönem beklenti anketinde Nisan ayı TÜFE beklentisi yüzde 0,95, yıl sonu yıllık TÜFE beklentisi ise yüzde 7,61 olarak belirlenmişti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2012 yılı Nisan ayında aylık bazda enflasyon TÜFE'de 1,52, ÜFE'de ise yüzde 0,08 artış gösterdi. TÜFE'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,14, 12 aylık ortalamalara göre yüzde 8,59 artış meydana geldi.