Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

TÜPRAŞ 2. çeyrekte 870.4 milyon TL ile beklentilerin üzerinde net kar açıkladı. Beklenti; 588.8 milyon TL'ydi.  

Satış geliri 2. çeyrekte 24 milyar TL olurken ilk yarıda net kar 495.3 milyon TL olarak gerçekleşti

GARANTİ YATIRIM: HİSSE ETKİSİ OLUMLU OLUR

Garanti Yatırım beklentiden iyi gelen sonuçların hem operasyonel hem de operasyonel olmayan kalemlerden kaynaklandığını, net karın hisse etkisinin olumlu olacağını bildirdi.

Açıklamada, "Tüpraş 2. çeyrekte bizim beklentimiz olan 732 milyon TL net karın üstünde 870 milyon TL net kar açıklamıştır.  
Tüpraş piyasa beklentisi olan 1,279 milyon TL FVAÖK’ün %11 üstünde 1,425 milyon TL FVAÖK (yıllık %32 azalış) açıklamıştır. FVAÖK marjı bu çeyrekte yıllık 4.5 puan azalarak %5.9 olarak gerçekleşmiştir.

Beklentilerden iyi gelen sonuçlar hem operasyonel hem de operasyonel olmayan kalemlerden kaynaklanmaktadır. Tüpraş vergi varlıklarının yeniden değerlenmesinin de etkisiyle bu çeyrekte 305 milyon TL vergi geliri kaydetmiştir. Net kar rakamındaki beklentilerden yüksek sapmanın sebebi budur." değerlendirmesine yer verildi.

AK YATIRIM: ENDEKSİN ÜZERİNDE GETİRİ TAVSİYESİNİ KORUYORUZ

Ak Yatırım piyasa beklentilerinden güçlü gelen ikinci çeyrek karına piyasa tepkisinin olumlu olmasını beklediklerini ifade ederek "Tüpraş için 186TL hedef fiyatımızı ve endeksin üzerinde getiri tavsiyemizi koruyoruz." yorumunu yaptı.

Kurum beklentilerin üzerinde gelen faaliyet karı ve vergi gelirinin güçlü net karı destekleyen unsurlar olduğunu bildirdi.

İŞ YATIRIM: AL TAVSİYESİNİ KORUYORUZ

İş Yatırım, IMO düzenlemesinin olumlu etkilerinden önce Temmuz ayında ürün marjlarının iyileşmesi, ham petrol fiyat farklarının genişlemesi ve şirketin tüm yıl için 6-7 dolar rafineri marj beklentisini korumasının olumlu olduğunu belirterek "2019 ve 2020 tahminlerinin üzerinden geçeceğiz, hisse için AL tavsiyemizi koruyoruz" ifadesine yer verildi.