Bloomberg HT Piyasalar Turhan: Borsa 5 yıldır her durumda daha fazla kazanç sağladı
PİYASALAR

Turhan: Borsa 5 yıldır her durumda daha fazla kazanç sağladı

  • Borsa İstanbul'un Başkanı Turhan, borsanın kriz ve savaş zamanlarında dahi son 5 yılda diğer yapılan yatırımlardan daha fazla getiri sağladığını söyledi

Giriş: 14 Haziran 2013, Cuma 07:35
Güncelleme: 14 Haziran 2013, Cuma 09:58

Borsa İstanbul A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, "Borsanın kurulduğu günden bu yana hangi 5 yıllık dönemi alırsanız alın, içinde ister kriz olsun, ister savaş olsun, hangi dönemi alırsanız alın borsaya yapılan yatırım diğer yatırımlardan daha fazla getiri sağlamıştır" dedi.

Turhan, Gaziantep'te Hür Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (HÜRSİAD) bir otelde düzenlediği "Ayın Konuğu" programında, borsanın tarihi ve Borsa İstanbul hakkında bilgi verdi.

Servetin paylaşılır olmasına dikkati çeken Turhan, servetin az sayıda kişinin elinde toplanmasının hem kişiye hem de içinde bulunduğu topluma zarar vereceğini, önemli paralarla hemhal olan az sayıdaki kişide ise "firavunluk" alametlerinin ortaya çıkacağını savundu. Turhan, "bunu ben kazandım, istediğim zaman tasarruf ederim" demeye başlayan kişinin, ne kendine ne de yaşadığı topluma fayda sağlayacağını, paranın paylaşınca bereketlendiğini ifade etti.

Adalet ve dürüstlük üzerine ortaklığın gerçekleşeği, servetin paylaşıldığı en güzel yerin borsa olduğunun altını çizen Turhan, şöyle devam etti: