Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türk lirasında Salı günü izlenen pozitif ayrışma etkisini devam ettiriyor.

Dolar/TL kuru 8,60 seviyesinin de altını görürken, hafta başından bu yana kurda yaşanan gerileme yüzde 1,5'i buldu.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın enflasyonun geçici olduğu vurgusunu yinelemesi gelişen ülke varlıklarında pozitif bir atmosfer yarattı.

Türkiye'nin risk primi 383 baz puandan işlem görürken, gösterge tahvil faizi yüzde 19,10 seviyesinde.

TCMB Başkanı bankacılarla buluştu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, göreve geldikten sonra ikinci kez bankacılarla Salı günü bir araya geldi.

Swap görüşmelerinde iki merkez bankasıyla çok iyi noktaya geldiklerini söyleyen Kavcıoğlu, zorunlu karşılık düzenlemelerinde değişiklik yapılabileceğini belirtti.

HSBC Portföy Başekonomisti İbrahim Aksoy, Avrupa ve ABD merkez bankaları ile bir swap anlaşması yapılmadığı sürece bu anlaşmaların lira üzerindeki etkisinin kalıcı olmayacağını kaydetti.

Aksoy şu değerlendirmeleri yaptı: TL konusunda değerlendirmemizi koruyoruz. TCMB, Avrupa Merkez Bankası veya Fed ile swap anlaşması yapmadıktan sonra yapılan swap anlaşmalarının TL üzerindeki olumlu etkisinin kalıcı olmayabileceği görüşündeyiz.

Turizm konusunda etkisi kademeli olarak görülecek olumlu gelişmelere karşın rezerv seviyelerine kıyasla görece yüksek cari açık, yılın kalanında yurtiçinde reel faizlerin düşme ihtimali ve Fed fiyatlamasının devam edebilecek olması TL’nin yılın kalanında kırılgan olmaya devam edebileceğine işaret ediyor.