Türk ve Azerbaycanlı iş insanları İstanbulda bir araya geldi
-
DEİK Türkiye-Azerbaycan İş Konseyi Başkanı Selçuk Akat, "İki ülke arasındaki toplam dış ticaret hacmi 2,6 milyar dolar. Türkiye'nin Azerbaycan'da şu anda 11 milyar dolarlık yatırımı bulunuyor. Azerbaycan'ın Türkiye'deki yatırımı ise 13 milyar dolara ulaştı." ifadelerini kullandı
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Azerbaycan İş Konseyi Başkanı Selçuk Akat, "İki ülke arasındaki toplam dış ticaret hacmi 2,6 milyar dolar. Türkiye'nin Azerbaycan'da şu anda 11 milyar dolarlık yatırımı bulunuyor. Azerbaycan'ın Türkiye'deki yatırımı ise 13 milyar dolara ulaştı." ifadelerini kullandı.
Türk ve Azerbaycanlı iş insanları DEİK tarafından İstanbul'da düzenlenen çalışma yemeğinde bir araya geldi.
Toplantıya DEİK/Türkiye-Azerbaycan İş Konseyi Başkanı Selçuk Akat, Azerbaycan Türkiye İşadamları Birliği (ATİB) Başkanı Cemal Yangın, Türkiye ve Azerbaycan İş Adamları ve Sanayicileri Birliği (TÜİB) Başkanı Hüseyin Büyükfırat, TEKFEN İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Bülent Karaca, PASHA Bank Genel Müdürü Cenk Eynehan ile çok sayıda iş insanı katıldı.
Konuşmasında iki ülke arasındaki güçlü bağlara ve ortak geçmişe vurgu yapan Selçuk Akat, Türkiye ile Azerbaycan'ın geçmişten bugüne çok büyük işler başardığını söyledi.
Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı, Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Boru Hattı ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projelerinin ardından 2018 yılında açılışı gerçekleştirilen Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı TANAP'ın toplam proje bedelinin 15 milyar doları aştığını anımsatan Akat, şunları kaydetti: