Turkcell CEO'su Ciliv: "Türkiye, 10-15 yılda bir gelen teknoloji dalgasını yakaladı"
-
Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, İşTcell Teknoloji Zirvesi'nde, Türkiye'nin 10-15 yılda bir gelen büyük teknoloji dalgasını yakaladığını belirtti

İSTANBUL (İHA) - Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "10-15 yılda bir gelen büyük teknoloji dalgasını Türkiye bu kez yakaladı. Türkiye'nin şirketleri teknoloji sayesinde Türkiye'ye çağ atlatabilir" dedi.
Turkcell'in iş dünyasına açılan kapısı İşTcell, ileri teknoloji ve strateji danışmanı Geoffrey Moore, iş dünyasının en iyi 50 düşünüründen biri olan Profesör Don Tapscott, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve iş dünyasının üst düzey yöneticilerinin katılımıyla İşTcell Teknoloji Zirvesi'ni gerçekleştirdi.
İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Teknoloji Zirvesi'nde mobil teknolojilerle iş yaşamında fark yaratma fırsatları, Türkiye'nin önde gelen markalarını temsil eden 23 ayrı konuşmacı tarafından başarı örnekleri eşliğinde üst düzey yöneticilerden oluşan katılımcılarla paylaşıldı. İş dünyasının büyük ilgi gösterdiği zirvenin öne çıkan isimleri Geoffrey Moore ve Profesör Don Tapscott oldu.
Kitapları çok satanlar listesinde yer alan, mobilite vizyonuyla birçok şirkete yön veren ünlü ileri teknoloji ve strateji danışmanı Geoffrey Moore, "Mobil Teknolojilerle Gelecek Nesil Stratejileri Yönetmek" başlığı altında yaptığı konuşmada, başarıya giden yolda oyunun kurallarının nasıl değiştiğini anlattı ve yeni küresel iş dinamikleri doğrultusunda mobil teknolojilerin önemine vurgu yaptı.
Moore, "Bağlantı sistemleri, şirketleri, on yıl önce hayal edilemeyen bir hız ve kompleks bir şekilde, iletişim, kolaborasyon, etkileşim ve işlevsellik konusunda muktedir kılıyor. Yaratılmış, paylaşılmış, henüz bugün saklanmış birçok veri, geleneksel içerik yönetimi uygulamalarının kapsamının dışında sayılıyor. Bu içerik kişilerin online sosyal etkileşimleri sonucunda oluşuyor. Yalnız Facebook ve Twitter'daki etkileşimler düşünülürse... Yorumlar ekliyoruz, mesajlaşıyoruz, resimler, video klipler veya
başka bilgiler paylaşıyoruz. Hiçbirimiz bu içeriğin yönetimini düşünmezken, aslında etkin bir şekilde bu bilgileri paylaşmaya sürekli devam ediyoruz. İçerik yönetiminin gerekliliği de burada ortaya çıkıyor" dedi.
Profesör Don Tapscott da "Mobilite Stratejinizi Nasıl İleriye Taşır?" konulu sunumunda dünyadaki yeni düzende mobil teknolojilerin iş, toplum, politik ve ekonomik yaşamdaki etkilerinin altını çizdi. "Dünya artık mobil" diyen Tapscott şöyle devam etti: "Tüm insanlar, giderek artan bir şekilde, gerçek zamanlı olarak kayıtlı tüm bilgilere olduğu kadar, insanların zihinlerindeki bilgiye de ulaşmamızı sağlayan küresel iletişim platformuna bağlanıyor. Bu da bizi yeni nesil bilgi ağına götürmekle kalmıyor, kurumları, hükümetleri, okulları ve toplumdaki diğer tüm kuruluşları dönüştürmek için müthiş bir fırsat sunuyor. Artık 3. ekran tüm ortak hareketlerimize hükmediyor. Önce televizyon, ardından kişisel bilgisayarlar ve şimdi de etrafımızı saran mobil
cihazlar herşeyi mümkün kılıyor. Tüm bunlara ek olarak finans sisteminin çöküşü ve 2009 küresel ekonomik krizi tüm dünya için bir "Uyanın" mesajı oldu. On yıllar, hatta yüzyıllarca bize hizmet eden ancak artık işlevini yitiren çoğu organizasyon ve kuruluşu gözden geçirmeli ve yeniden şekillendirmeliyiz. Endüstri çağının geleneksek sütunlarının çoğu, yaşam döngülerinin sonuna geldi ve artık bir network modeliyle yeniden oluşturulması şart. Bu dönüşümde mobil teknolojiler kilit rol oynayacak."
Zirvenin açılışında konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de 10-15 yılda bir gelen büyük teknoloji dalgasını Türkiye'nin bu kez yakaladığını vurgulayarak, "Dünya, mobil internet ve mobil uygulamaların çerçevesini çizdiği yeni bir teknolojik döneme giriyor. Sanayi ve teknoloji tarihimizde, belki ilk defa bu yeni teknolojik döneme gerek altyapı, gerekse teknolojik anlamda dünyanın gelişmiş ülkelerinin önünde giriyoruz. Dalgayı zamanında yakalamak önemli ve bu yeni dalgayla Türkiye'ye çağ atlatma fırsatımız var. Türkiye'nin şirketlerinin dünya ile rekabet eder hale gelmesi için, bu yeni dünyaya ayak uydurmaları ve bu dalgayı kaçırmamaları gerekiyor. Bunun da yolu, teknolojinin ve mobil dünyanın avantajlarını sonuna kadar kullanmaktan geçiyor. Turkcell olarak belki de dünyada bu dalgaya en hazır haldeki şirketlerden biriyiz. Teknoloji yatırımlarımız, altyapımız, iş yapış biçimlerini kolaylaştıran, verimliği artıran mobil çözümlerimizle başarıya giden yolda Türkiye'nin şirketlerinin her zaman yanında olacağız" diye konuştu.
2010 yılında Türkiye'de 2 milyar lira altyapı yatırımı yaptıklarını kaydeden Ciliv, rakip GSM operatörlerine de atıfta bulunarak, "Reklamlar iyi, hoş ama bu iş reklamla saldırmakla olmaz, yatırım yapmak lazım" dedi.
Ziyaretçiler, zirvede kurulan Turkcell Yaşam Alanı'nı ziyaret ederek ofis, sağlık, sokak ve ev konseptleri doğrultusunda Turkcell'in hayat kolaylaştıran mobil teknolojilerini inceleme ve deneme fırsatı da buldu.