Advertisement
HABERLER ABONE OL

2020'de büyüme ekonomist beklentilerinin altında kalsa da, Türkiye G-20 ülkeleri içinde salgın yılının son çeyreğinde büyüyen iki ülkeden biri oldu.

Türkiye yüzde 5,9'luk büyümesiyle, G-20 ülkeleri arasında 2020'nin son çeyreğinde yüzde 6,5 büyüme kaydeden Çin'in ardından büyüyen tek ülke olarak kayıtlara geçti.

Bu dönemde G-20 ülkeleri arasında en sert daralma yüzde 7,8 ile İngiltere'de gerçekleşmişti. Bu dönemde ABD'de daralma yüzde 2,5; Almanya'da ise yüzde 3,6 olmuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan da açıklamasında Türkiye'nin pozitif ayrışan performansına dikkat çekti. Elvan büyüme verilerine yönelik yaptığı değerlendirmede Türkiye'nin yılı büyümeyle kapatan nadir ülkelerden biri olduğunu belirtti. Elvan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Küresel sağlık krizinin damga vurduğu 2020'yi büyümeyle kapatan nadir ülkelerden olduk. 2021 yılında temel önceliğimiz fiyat istikrarının sağlanması. Enflasyonla mücadele politikalarımız daha kaliteli ve sürdürülebilir bir yatırım, üretim ve büyüme patikasının da önünü açacak.