Bloomberg HT Haberler Türkiye'nin Nahçıvan'a doğalgaz sevkiyatı bu hafta başlıyor
Haberler

Türkiye'nin Nahçıvan'a doğalgaz sevkiyatı bu hafta başlıyor

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin doğalgaz ihracatında Bulgaristan ve Yunanistan'ın ardından yeni bir noktanın ekleneceğini belirterek, "Nahçıvan'a doğalgaz ihracatına başlıyoruz. Iğdır-Nahçıvan boru hattı tamamlanmış durumda. Bu hafta bu doğalgaz boru hattını, Türkiye'nin yeni bir bağlantısını da sağlamış olacağız." dedi.

Giriş: 02 Mart 2025, Pazar 11:17
Güncelleme: 02 Mart 2025, Pazar 11:17

Bayraktar, temaslarda bulunmak üzere ziyaret ettiği Rusya'nın başkenti Moskova'da AA'nın sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin Rusya ile enerji alanındaki işbirliğinin çok uzun yıllara dayandığına işaret eden Bayraktar, doğalgaz ve petrolün yanı sıra, Türkiye'nin en büyük yabancı yatırımı Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile birlikte nükleer enerjideki işbirliğinin de çok önemli olduğunu vurguladı.

Moskova'daki temasları kapsamında Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak ve Rusya Enerji Bakanı Sergey Tsivilyev ile görüştüklerini aktaran Bayraktar, "Mevcut işbirliğimiz ve ticaret hacmimizi nasıl daha iyi noktaya getirebileceğimizin yanı sıra gündemde yeni konularımız da var." dedi.

Bayraktar, Türkiye'nin, Avrupa'nın en büyük dördüncü doğalgaz tüketicisi konumunda bulunduğunu belirterek, Rusya'nın da bu alanda önemli bir tedarikçi ülke olduğunu söyledi.

Rusya'nın Türkiye'ye doğalgaz sevkiyatında 2026'da 40'ıncı yılının dolacağını belirten Bayraktar, "Dolayısıyla bu bizim için de önemli bir milat ve doğalgazdaki işbirliğimizi ilerletirken, Türkiye'ye sevkiyatın daha uygun şartlarda sağlanması ve elbette ki Türkiye'de kurmayı planladığımız doğalgaz ticaret merkezi konuları bugünkü gündem maddelerimiz arasındaydı." diye konuştu.