Advertisement
HABERLER ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de üç ilde üç kişide Kovid-19 Delta Plus varyantı görüldüğünü, bunlardan birinin İstanbul’da olduğunu söyledi.

Kabine toplantısı sonrasında pazartesi akşamı bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Koca, “Delta plus üç kişide üç farklı ilde görüldü. Bunlardan biri İstanbul. Ankara’da yok. Diğer iki ili söylemeyeyim. Bu kişilerin de genel durumları iyi, ayakta takip edilen hastalar. Dolayısıyla o açıdan daha ağır geçiren kişiler değil. Delta sayıları giderek artıyor, 284’lere kadar çıktı. İl sayımız da artıyor, 30’u buldu” ifadelerini kullandı.

"Temmuz'da 26 milyon doz aşı gelecek"

Türkiye’ye bugüne kadar 35,5 milyon doz BioNTech aşısı geldiğini, Perşembe günü 1,5 milyon dozun daha geleceğini anlatan Koca, “Elimizde de 8 milyona yakın aşı var. Uğur Hoca da bayramdan sonra gelecek, konuşuyoruz. Zaten temmuz ayında sözleşme gereği 26 milyon doz aşı gelecek. Şu ana kadar gelen doz bize yetiyor, elimizdeki doz da yeterli” dedi.

Bayrama kadar 43 milyon doz hedefi

Ayrıca bugüne kadar 34 milyon Sinovac aşısı geldiğini de anlatan Koca, “Dün (pazar) 1,5 milyon daha geldi, çarşamba günü 1,5 milyon daha gelmiş olacak 37 milyon olacak” bilgisini paylaştı. Koca, bayrama kadar 18 yaş üstü nüfusun yüzde 70’ine karşılık gelen yaklaşık 43 milyon kişinin en az bir doz aşısının tamamlanmış olmasını hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Tablo neden değiştirildi?

Bakan Koca, bakanlığın günlük yayımladığı koronavirüs tablosunun içeriğinin değiştirilmesi ile ilgili soruyu yanıtlarken de “Şu an vatandaşın odaklandığı aşı, vaka, hasta, vefat sayısı” derken, toplam aşı durumuyla ilgili bilgilerin de tabloda yer aldığına işaret etti. Koca, “Onun dışında parametreler var, pnömani oranı dahil olmak üzere hasta, ağır hasta dahil olmak üzere. Onları da haftalık olarak vermeye devam ediyor olacağız” diye konuştu