Advertisement
HABERLER ABONE OL

ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, tüzel ve kurumsal bankacılık tarafının dijitalleşmenin belki biraz daha arkadan geldiğini, bu konunun Türkiye'nin çok önemli bir ihtiyacı olduğunu söyledi. Şirketlerin dönüşümünün dijital dönüşümün olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Gökgöz, "Burada hem şirketler o kadar gönüllü değildi hem de bankalar da teknoloji olarak buna hazır değildi. Biz buraya önemli ölçüde yatırım yapıyoruz. IT kapasitemizin en büyük kısımlarından biri tüzel tarafı dijitalleştirmeye ayrılıyor. Burada krediler ve dış ticaret başta olmak üzere, tüm ürünlerin dijitalleşmesinde çok büyük fırsatlar görüyoruz. Biz bir noktada tüzel kredilerin de yüzde 100'ünün internetten kullanılabileceğini öngörüyoruz ve bu alana bunu düşünerek yatırım yapıyoruz" diye konuştu.

'Açık bankacılık tarafında çok büyük fırsatlar görüyoruz'

Uzaktan müşteri ediniminin yıllardır hayata geçmesini arzu ettikleri bir uygulama olduğunu belirten Gökgöz, sonunda bunun hayata geçecek olmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Bu konuda hazırlıkları yaptıklarının altını çizen Gökgöz, regülasyon tarafında bir gecikme olmazsa 1 Mayıs'ta hayata alacaklarını kaydetti. ING'nin hedeflerinin çok yüksek olduğunu ve katlanarak büyümek istediklerini belirten Gökgöz, önümüzdeki dönmede gelecek olan açık bankacılık tarafında da çok büyük fırsatlar gördüklerinin altını çizdi. Dijital bankacılık lisansı verilecek olmasına da değinen Gökgöz, "Biz zaten bir dijital banka gibi hareket ediyorduk. Burada Türkiye'de en iyi banka olduğumuzu gururla söylüyorum. Yeni rekabet gelirse de ben rekabetten her zaman keyif alırım" dedi.

'Yapay zeka üzerinden 550 milyon TL'lik kredi onayladık'

İlk aşamada hedeflerinin, tüzel kredilerin yüzde 25'nin dijitalden verilmesi olduğunu kaydeden Gökgöz, "Sonrasında da zamanla müşteriler de buradaki deneyimi gördükçe, ürünler çeşitlendikçe yüzde 100'e doğru gidecektir" dedi. E-turuncu hesabının toplam tasarruf hesabının yüzde 50'sine ulaştığını ifade eden Gökgöz, dijital kanal kullanan müşterilerinin yüzde 98'sinin mobil kanal kullandığının altını çizdi. Gökgöz, 2020 yılında akıllı bankacılık robotu INGo üzerinden 550 milyon TL kredi verdiklerini söyledi.

'Cebimdeki danışman ile dijitale insan dokunuşu getirdik'

Dijitalleşme stratejileri doğrultusunda yeni marka yolu “Sen Hayatını Yaşa” ile müşterilerinin hayatında bankacılığın yerini en aza indirerek, onları önceliklerine odaklanıp istedikleri hayatı yaşamalarını hedeflediklerini kaydeden Gökgöz, bu vizyonla hayata geçirdikleri Cebimdeki Danışman ile müşterilerinin, şubeye gitmeden ING Mobil üzerinden danışmanlarla görüntülü olarak görüşüp yatırım ürünleri hakkında sorularına yanıt alabildiklerini ve işlemlerini gerçekleştirebildiklerini belirtti. Görüntülü görüşme teknolojisi ile dijitale insan dokunuşu getirdiklerini ifade eden Gökgöz, 100 bin ile 1 milyon TL arasında birikimi olan müşterilerin yararlanabileceği Cebimdeki Danışman'ın ilk etapta yatırım ürünleri hakkında hizmet vereceğini söyledi.