Uber, Getir'in yemek, market, çarşı ve su hizmetlerini alıyor
-
Uber'den Habertürk'e yapılan özel açıklamaya göre, yatırım fonu Mubadala'nın portföyünde kalan Getir hizmetleri satın alınıyor.
Uber’den yapılan özel açıklamaya göre, yatırım fonu Mubadala’nın portföyünde kalan Getir hizmetleri satın alınıyor.
Habertürk’ten Yiğitcan Yıldız'a yapıla açıkılamaya göre, bu satın almaya, Bitaksi ve Getir finans dâhil edilmedi. Verilen bilgiye göre, bugün saat 16.00 sonrası satın alma bedeli resmi olarak açıklanacak.
Uber’den Habertürk’e yapılan açıklamada, şirketin hızlı teslimat alanında büyümek istediği belirtildi. Açıklamada, Türkiye’nin şirketin için çok önemli pazar olduğu vurgulandı.
Uber CEO’su Dara Khosrowshahi anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada:
"Büyüyen dijital ekonomisi ve dinamik tüketici kitlesiyle Türkiye, Uber’in uzun vadeli yatırım yapma kararlılığını sürdürdüğü bir pazardır. Bu iki güçlü platformu bir araya getirerek; tüketiciler, kuryeler ve işletmeler için daha fazla değer yaratan, canlı ve rekabetçi bir ekosistemin büyümesini desteklemeyi amaçlıyoruz" dedi.
"Türkiye'de uzun vadeli yatırım fırsatlarını değerlendireceğiz"
Mubadala Investment Company Grup CEO Vekili Waleed Al Mokarrab Al Muhairi anlaşma ile ilgili şunları söyledi: