Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

UBS Group AG'nin, varlıklı Fransız müşterilerinin beyan edilmeyen fonlarını offshore hesaplarda tutmalarına yardımcı olmaktan dolayı verilmiş 4.5 milyar euroluk (5 milyar dolar) cezasını temyize taşımak için yaklaşık bir yıl beklemesi gerekecek.

Paris'teki temyiz mahkemesi Salı günü UBS'in yeniden yargılanmasına 8 Mart 2021'de başlanmasına ve üç hafta sürmesine karar verdi. İlk duruşmanın sonunda suç teşkil eden "sıra dışı ölçüde ciddi uygulamaları" nedeniyle suçlu bulundu.

UBS'in temyiz davasının normal şartlarda bu ay görülmesi planlanıyordu ancak koronavirüs pandemisine bağlı endişelerden dolayı ertelendi.

Yargıç François Reygrobellet ertelemenin sebebi olarak merkezi İsviçre'de bulunan UBS'in Fransa'daki avukatlarıyla savunmasını hazırlayamayacak ve temsilcilerinin duruşmada bulunamayacak olmasını gerekçe gösterdi.

İsviçre bankası Şubat 2019'da müşterilerinin beyan edilmeyen fonlarını aklamak ve söz konusu hizmet için gerekli izne sahip olmamasına rağmen Fransa'da yeni müşteri arayışıyla bankacılarını sınır ötesine göndermekten suçlu bulundu. UBS ise suçlamaları kabul etmeyerek temyiz başvurusunda bulunmuştu.