Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

UBS Global Wealth Management APAC Varlık Yönetimi Birimi Başkanı Adrian Zuercher, CNBC'ye yaptığı değerlendirmede Washington - Pekin hattında ticaret konusunda ilerlenme sağlanması ve Merkez Bankalarının uyguladığı para politikalarının etkilerinin görülmesiyle küresel büyümenin gelecek yılın 2. yarısında toparlanacağını öngördü.

ABD ile Çin'in karşılıklı olarak uyguladığı tarifelerin ekonomiler için temel risk olduğunu belirten Zuercher "şu an küresel yavaşlama ortamı olsa da gelecek yılın ikinci yarısından itibaren küresel büyümede önemli bir toparlanma olacak" diye konuştu.

Zuercher ABD ekonomisinin yavaşladığına dikkat çekerek birinci faz anlaşmanın ve Aralık ayında devreye gidecek tarifelerin kaldırılmasının ekonomideki toparlanmayı destekleyeceğini savundu.

Zuercher büyüme için tek faktörün ticaret savaşı olmadığını, Merkez Bankalarının 2018'de başlayarak teşviklerin bir kısmını geri aldığını ve bilançoları küresel çapta daraltmaya başladığını belirterek "2019'u bitirirken Merkez Bankaları yeniden para basmaya, bilançolarını büyütmeye ve faiz indirmeye başladı, bu da dünya ekonomisi üzerinde olumlu etki yapacak" değerlendirmesini yaptı.