Bloomberg HT Haberler UEFA, Şampiyonlar Ligi yayın ihalesini yeniliyor
Haberler

UEFA, Şampiyonlar Ligi yayın ihalesini gözden geçiriyor

  • Bloomberg'e konuşan kaynaklara göre UEFA, gözde turnuvası Şampiyonlar Ligi'nin yayın ihale sürecini yenilemeyi planlıyor.

Giriş: 24 Eylül 2025, Çarşamba 16:33
Güncelleme: 24 Eylül 2025, Çarşamba 16:34

Avrupa futbolunun yönetim organı UEFA, Amazon ve Netflix gibi yayın platformlarının ilgisini artırmayı hedeflediği için, en prestijli turnuvası olan Şampiyonlar Ligi’nin yayın ihale sürecini gözden geçiriyor.

Bloomberg’e konuşan kaynağa göre, yayıncılar ve dijital platformlar aynı anda birden fazla pazarda teklif verebilecek. Daha önce, büyük pazarlar mevcut sözleşmelere bağlı olarak farklı zamanlarda ihaleye açıldığı için toplu teklifler vermek güç haldeydi.

Şampiyonlar Ligi, UEFA’nın en değerli yıllık organizasyonu olarak her sezon milyarlarca dolarlık gelir sağlıyor. Ancak medya hakları birbirinden ayrılmış durumda ve yaklaşık 100 farklı yayıncı, çeşitli paketleri elinde bulunduruyor.

Kaynağa göre UEFA, daha uzun vadeli sözleşmelerin olasılığını da değerlendiriyor. Avrupa Komisyonu’nun baskısıyla kurum, rekabeti teşvik etmek amacıyla yirmi yılı aşkın bir süre önce sözleşmeleri üç yıla indirmişti.

Yeniden düzenlenen süreç, tek bir yayıncının ilk kez bir karşılaşmayı dünya çapında yayınlamasına imkan tanıyacak küresel bir teklifi de içerebilir. UEFA’nın, 2027 ve sonrasını kapsayacak ihalenin önümüzdeki haftalarda başlatılacağı belirtiliyor.